Hazewindus Theaterproductiehuis

Bibbergeld

oerolEen explosieve 3D B-film in een uitklapbare kroeg (1999-2001)

Het publiek komt binnen in een dubieus etablissement en wordt opgesloten. Binnen worden ze geconfronteerd met huiselijke twisten, een demente vader in de kelder en een korte visite van de minnaar van de vrouw des huizes. Hierbij wordt geen middel geschuwd: indrukwekkende kortsluitingen, leeggeschoten kasten, kruitvaten met metershoge ontploffingen, opgeblazen kelders, naar beneden zeilende plafonds, stro, stof en natuurlijk met de onvergetelijke "Compositie voor twintig explosies": onverstaanbare zang met een begeleiding van draaiorgelmuziek en .... explosies.

Een idee van: René van Commenée, Han Hazewindus, Lieven Slabbinck
In Bibbergeld speelden: Lieven Slabbinck als Pepé; Han Hazewindus als Tony; Inge Smolders als Lilly Hamstring; Fokko Jelsma als vader en Big Bad Billy B. En met een snelle dood: Suzanna Pezo als Maria Composities en geluidsdecor: René van Commenée; ontwerp constructie: Ester van de Wiel, Lieven Slabbinck; special effects: Lieven Slabbinck; kleding: Johan Prosje; regie: Mark Kingsford; liedteksten en zangarrangementen: Han Hazewindus

Bibbergeld stond op festivals in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.

nieuw: videofragment van de voorstelling te zien op you-tube

foto: Claudette van de Rakt

CDThe Best of Lilly Hamstring

Van de voorstelling is een CD verschenen met liedjes uit de voorstelling, enkele Tex-mex traditionals die voor de voorstelling werden gezongen en nog een paar totaal onzinnige bonustracks. Er zijn nog een paar exemplaren te vinden bij de componist René van Commenée.

 

 

Hoesontwerp: Ester van de Wiel 

- - - - - - - -